Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors

Valldeflors, la teva Parròquia

Una gran història

El cos de l’edifici

Pel que sabem, el temple s’ha refet quatre vegades, fins arribar a la Basílica de Valldeflors actual que data del s. XII i el seu campanar, té poc més de cent anys.

La Capella del Santíssim i el Retaule de San Bonifaci

El Sagrari

Un senzill però encantador Sagrari és flanquejat per les escenes del neixement de Jesús i l’Adoració dels reis mags, separeades per les imatges de sant Jeroni, sant Agustí, Sant Gregori i sant Ambròs. Aquest conjunt, esdevé la primera llinea base del Retaule.

El Retaule de San Bonifaci

El reataule de sant Bonifaci és tardo-renaixentista. En el seu origen com a imatge titular, segurament hi havia la Mare de Déu del Roser. Ho podem pensar, donat que el quadre superior i la pradela contenen imatges del San Rosari. A dia d’avui, al seu lloc, hi ha: el bust-reliquiari de San Bonifaci i tot just a sota les taules de san Pere, el rei David i sant Pau.

GREAT FEATURE

L’Orgue

Sembla ser que l’any 1673 es procedí a construi i instal·lar un petit orgue a càrrec del prevere i beneficiat de la catedral de Vic, Jaume Font, constructor preeminet, però que no va tenir el nivell de qualitat exigit i a partir de 1680 es van fer necessàries portades a terme pel magnífic mestre orguener Jaume Guilla, nascut a Tremp i veritable artífex del primer orgue de l’església.

L’imatge de la Mare de Déu de Valldeflors


Visita virtual al nostre temple parroquial