Estigueu atents, vetlleu!

Lectura de l’evangeli segons sant Marc (Mc. 13,33-37)

En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: «Estigueu atents, vetlleu. No sabeu quan vindrà el temps decisiu. L’home que se’n va a terres llunyanes, sortint de casa deixa els seus criats responsables de les tasques que confia a cadascun, i al porter li recomana que vetlli. Igual heu de vetllar vosaltres, perquè no sabeu quan tornarà l’amo de casa; no sabeu si vindrà al vespre, a mitjanit, al cant del gall, a la matinada. El tindreu aquí a l’hora menys pensada: mireu que no us trobi dormint. I això que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: Vetlleu.»

Corona d'advent

La vetlla, un doble tarannà que ens porta a la alegria.

Aquesta actitud de vetlla a la que Crist Jesús ens convida és una actitud que ens demana no sols participació dels nostres cinc sentits, si no també la disposició de tota la nostra persona. Perquè vetllar no es tracta solament de posar una mirada atenta  a les coses que passen al nostre voltant, ó la oïda, ó el nostre olorar, implica disposar tot el que som. Significa també no deixar-se adormir per la rutina del cada dia, de la quotidianitat ó en el pitjor dels casos de la moda o del parlar per parlar sense cap criteri. Las finalitat d’aquesta actitud ens portarà a gaudir d’una vida més ordenada i per conseqüència més plena i satisfactòria.

Ara bé, aquesta vetlla a la que ens convida el Senyor Jesús no és únicament una preparació de cara a la finitud de la vida humana, si no un obrir-se a la vida nova que ens porta el naixement de Crist Jesús, donat que avui sabem, que per la seva encarnació, la seva passió, la seva mort i resurrecció es que la humanitat pot gaudir d’una vida nova. Per això la vetlla d’aquest temps d’Advent ens ha de portar a viure en l’esperança cristiana i a gaudir de l’alegria del Nadal.

Mn. Alfons

Entrada similar