Beneïda Pluja.

El matiner despertar del passat 17 de Gener de 2024, dia de sant Antoni Abad, era comentari general dels Trempolins, la beneïda pluja que el sant patró del pagesos ens portava, i durant tot el matí acompanyar tant la celebració Eucarística com la popular festa dels Tres Tombs.

Efectivament plovia, quant a les 12 del migdia un centenar de feligresos s’aplegaren a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, per tal de celebrar la Santa Missa i fer la presentació d’ofrenes que l’Associació de Pagesos havia portat al temple parroquial i honorar així solemnement el seu sant patró.

St. Antoni Abat 2024 - Presentació ofrenes3-2
Ofrena St. Antoni abat
Presentació ofrenes2-2

En l’homilia se’ns recordà, el que havíem sentit a l’evangeli, com el sant, de molt jovenet, al seus 20 anys, deixà els seus bens repartits als pobres, per anar a viure austerament al desert i allà en fou Pare de monjos, qüestió que contrasta el tarannà dels nostres dies donats al benestar material a voltes en detriment de la interioritat.

La benedicció dels animals

També, i com és molt tradicional, es beneïren els animals tant amics del nostre sant, com es veu en la seva imatgeria, on sempre se’l representa acompanyat d’un porquet, en record del que acompanyava al sant desprès que aquest li curés la seva pota ferida.

Benedicció dels animals Festa de St. Antoni Abat

Benedicció dels animals

Oh Déu,
autor i distribuidor de tots els dons,
que en les necessitats i treballs de l’humanitat ens heu procurat la companyia i ajuda dels animals;
us preguem per mitjà de St. Antoni abat,
que ens concediu gaudir de la seva companyia i ajut.

Per Crist Senyor nostre.

Els 3 tombs 2024.

A la 1 del migdia, la pluja amainà un xic, tot fent un parèntesi i possibilitant la benedicció de la maquinària.

St Antoni, abat
St Antoni Abat
St Antoni, abat

Amb força afluència de Trempolins, i on una vintena de tractors, i altres màquines, varen fer el tradicional: “Tres Tombs”. Llavors el cel, acompanyava amb alguna que altre gota de la molt desitjada aigua i benedicció de Déu.
Des de la Parròquia volem expressar el nostre agraïment a tot els qui han fet possible celebrar aquesta Festa de St. Antoni Abat 2024. En especial: el grup de pagesos, la policia local i autoritats de la nostra ciutat.

Escrit per: J. Pujol

Entrada similar