Retrobar la Vida
Mn. Ramon Sàrries en un moment de la Conferència.

El 6 de Març de 2024 vora unes setanta-cinc persones es varen reunir a la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors per escoltar la segona Conferència Quaresmal d’enguany, la qual Mn Ramón Sàrries, arxiprest de la Vall d’Andorra, titulà: “Retrobar la Vida”.

El conferenciant fou presentat pel Sr.Rector, que en destacar haver estat professor seu i el fet d’haver cursat els seus estudis Bíblics al “Estudi Bíblic Franciscà de Jerusalem” de Terra Santa, a on l’orador, des de llavors, hi segueix acompanyant molts grups de peregrins.

Presentació 2a Conferència Quaresmal 2024
Retrobar la Vida 2

El clam de Jesús: “Surt fora” ens impulsa a “Retrobar la Vida”.

La conferencia fou basada en el bonic relat bíblic de la Resurrecció de Llàtzer que trobem en l’evangelista Joan (Jn 11, 1-14), i que fou llegit íntegrament als presents  pel sr Rector.

Senyor, aquell que estimeu, està malalt” aquest verset 3 del text citat, feu reflexionar al ponent sobre de que ens ha de curar Jesús avui?: De les malalties del cor massa reclòs en sí i tancat a la solidaritat. De les malalties de la raó ofuscada i de lesmalalties mentals. De la que genera falta o debilitat de voluntat, De l’excés de sensibilitat, i l’excessiva susceptibilitat personal i social. De la passió que acaba dominant i subjugant a la persona humana.

Front a aquestes situacions de mort, Jesús que és amic de Llàtzer i nostre, és la Llum que il·lumina el camí. L’Aigua que assedega el caminant i la Vida que va més enllà de qualsevol mort, aquesta, la mort, no és mai la última paraula, sinó que ho és la Vida.

Retrobar la Vida 5
Retrobar la Vida 6
Retrobar la Vida 4

Avui ens cal sentir a Jesús, com llavors, amb veu forta, va cridar a Llàtzer: “Surt fora”que , ara, ens crida a superar la incapacitat,la por i la desesperança, la rutina l’egoisme i el consumisme, la vida excessivament centrada en el materialisme, el dubte, el dolor la soledat u el desànim.

Aquest clam de Jesús: “Surt fora” ens impulsa a “Retrobar la Vida” optant per ella front a l’anomenada “cultura de la mort”, defensant la vida i la natura, on hi està amenaçada, perquè els creients som “creadors de vida” i profetes de la “Vida Plena” que ja hem de viure ara, i que serà “Plenificada” en el més enllà, i mentre tant ens cal esdevenir els defensors de “LA VIDA COM A VALOR SUPREM” afirmació amb la que acabar el conferenciant,que fou llargament aplaudit.

J. Pujol

Entrada similar