Concert d’orgue i cor – 2023

El proppassat 28 d’Octubre a la Basílica Mare de Déu de Valldeflors de Tremp vàrem poder gaudir d’un concert d’orgue i cor. La unió d’un instrument com el nostre orgue, acompanyat amb les veus de la Coral Canigó van fer que tothom en pogués gaudir.

El mestre organista, en aquesta ocasió fou en Miquel González, professor d’orgue del Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida, president de l’Associació amics de l’Orgue de les comarques de Lleida i principal impulsor del cicle d’Orgues del Pirineu, que enguany està de celebració ja en la seva XXVa edició.

Pel que fa a la Coral Canigó des del 1991 canta sota la batuta d’en Xavier Solà, amb el propòsit de difondre la música coral i ser un espai de pràctica vocal de gent que havia estudiat música.

El repertori molt variat, des de música per a orgue sol de Guilmant, Saint-Saëns, Lemmens…combinat amb peces amb cor des del Barroc amb Bach, passant per Händel, Mendelssohn, Fauré o Pau Casals i també peces populars catalanes que com que ens són més properes ens evoquen bonics records, La dama d’Aragó, Muntanyes del Canigó i Els contrabandistes. El colofó final el varen posar amb el bis que un públic agraït va demanar i que fou ni més ni menys que el Virolai.

Cal destacar també que enguany la Parròquia ha tornat a recuperar les dues pantalles per poder visualitzar l’organista i imatges de la Basílica que ajuden a que el concert sigui molt més amè i interessant.

Moltes gràcies a tots/es els que hi heu assistit i també als col·laboradors/es que han ajudat a que aquest concert sigui possible!

M. Fortuny P.

Entrada similar