Unes Confirmacions Fruit de la perseverança.

Joiosa celebració de les Confirmacions 2024.

El dia 8 de juny al vespre, l’Arquebisbe Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 2 joves de la Parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp. Concelebrà amb ell el Rector i Arxiprestal del Pallars Jussà, Mn. Alfons Velásquez i el P Antoni Facerias, S.F.

Què celebrem el diumenge de Pentecosta?

La Paraula de Déu ens convidà a valorar el llenguatge més conegut per tota l’humanitat.

Foren proclamades les lectures de Pentecosta, i a la seva homilia, l’Arquebisbe Joan-Enric glossà la Paraula de Déu, destacant com el llenguatge universal que ens uneix i és comprensible a tots els omes i dones del món, a totes les llengües, és el llenguatge de l’amor. En efecte, els actes concrets d’amor i de caritat, parlen d’una forma radical que tothom pot entendre i per això Mons. Vives exhortà les joves que es confirmaven a ser sempre portadores d’amor, pau, reconciliació i misericòrdia, per tal de ser joioses testimonis de Jesus. En aquest sentit recordà com en aquell dissabte tota l’Església Universal havia celebrat la memòria del Cor Immaculat de la Benaurada Verge Maria, l’endemà de la solemnitat del Sagrat Cor de Jesús, i Maria “conservava tots els records i vivències de Jesús en el seu cor i els meditava”. Als cristians ens cal aprofundir en el missatge teològic d’aquesta devoció: tenir els sentiments de Jesús: misericòrdia, compassió i amor, com Maria ho va viure i com ella ens ho ensenya a viure.

Confirmacions 2024

Adreçant-se a les joves confirmands els subratllà com aquell dia quedaven plenes de l’Esperit Sant que rebien en plenitud i les exhortà a ser sempre amigues coratjoses del Senyor, donant testimoni amb autenticitat de vida i col·laborant amb la Parròquia i amb les persones de bon cor..

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà a les joves confirmades el Nou Testament i animà la comunitat cristiana a proposar la fe a les noves generacions. En la vetlla de la celebració de les eleccions europees l’Arquebisbe Vives animà que Europa no perdi mai les seves arrels cristianes i sigui llar de llibertat, de respecte als drets humans i d’acolliment de les persones amb majors necessitats, amb compassió i reconciliació, amb pau veritable.

.

Els cants de la Missa foren solemnitzats a l’orgue per l’organista Sra. Meritxell Fortuny

Entrada similar