Pelegrinatge a Montserrat i Benedicció de la Majòlica d’Arboló

El dissabte dia 20 de maig l’Arquebisbe d’Urgell amb 150 pelegrins del Pallars Sobirà i Jussà i d’altres llocs, van pujar a  la Basílica de Montserrat per ofrenar una majòlica amb la imatge de la M. de Déu d’Arboló, Patrona dels Pallars, que es va col·locar al camí dels Degotalls de la muntanya de Montserrat en signe d’agermanament.

L’Arquebisbe va presidir la Missa conventual del Santuari i a la seva homilia després de comentar les lectures bíbliques, va fer esment de l’agermanament entre el Santuari de la M. de Déu d’Arboló (Parròquia d’Arcalís-Municipi de Soriguera) i el Santuari de la M. de Déu de Montserrat (Patrona de Catalunya). Destacà com Maria ens ajuda a acollir i viure el misteri de l’Ascensió i la Pentecosta ja propera, vivint com a ressuscitats, cercant les coses de dalt.

Acompanyats pel Rector del Santuari de Montserrat, P. Joan Maria Mayol, O.S.B., van dirigir-se després de la Missa al camí dels Degotalls on ja estava col·locada la Majòlica. Allà l’Arquebisbe, acompanyat pels Arxiprestos del Pallars, Mn. Joan Pau Esteban i Mn. Alfons Velásquez, així com de Mn. Jan Martínez Alonso, vinculat a Peramea, i Mn. Josep Puig i Mn. Mn. Joaquim Rovirosa, de Vilafranca del Penedès, va beneir la Majòlica i van cantar els goigs de la Mare de Déu d’Arboló que tenen aquesta estrofa: “Causa de nostra alegria, consol en tota aflicció, siau-nos del cel la guia, Verge Santa d’Arboló”.

Un dinar de germanor i la Visita espiritual al Cambril de la M. de Déu de Montserrat amb la foto de família, van cloure la joiosa jornada dels Pelegrins d’Arboló a Montserrat.

MCS – Bisbat Urgell

Entrada similar