Solemne Celebració del Corpus Christi 2024

La pregària d’acció de gràcies per les collites, pels bens de la terra i la Solemne Benedicció amb la Custòdia, que el sr Rector va impartir des del centre de la Plaça de l’església, cloïa la Missa Solemne de Corpus d’enguany.

Puntualment a les 12 del migdia, s’havia iniciat la celebració a l’interior de la Basílica. Enguany en volem destacar la participació activa dels infants que, feia 15 dies, havien rebut la seva Primera Comunió, amb la seva il·lusió, amb un xic de nervis i amb els vestits estrenats aquell dia, així com la participació de les seves famílies.

Els infants varen proclamar la Paraula de Déu, també varen fer la Pregària dels Fidels, així com la preparació de l’altar. El celebrant en la seva homilia remarcar la solemnitat del Corpus, la presència Eucarística, tant estimada per l’Església, que ha deixat petjada generant festes populars, com les catifes de flors i fins la festa de la Patum.

Solemne Celebració del Corpus Christi 2024
Solemne Celebració del Corpus Christi 2024

Acabada la missa solemne i abans de la benedicció final, es cantà el “Pange Lingua”, himne compost per sant Tomàs de Aquino per aquesta celebració, mentre el celebrant, amb el Vel Humeral posat, recollia la Custòdia de sobre l’altar principal, i es formà la processó encapçalada per la Creu Processional i l’Encens, la seguien els infants de Primera Comunió que eren portadors de pètals i ciris encesos que els dipositaren en el petit altar que els seus pares havien preparat, al vell mig de la plaça de l’Església, amb l’equip de litúrgia de la Basílica. Darrera la Custòdia tancaven la processo tots els participants a la celebració que voltaren el petit altar en semicercle.

Llavors els pètals que duien els infants, a mena de catifa voltaven l’altar des d’on es va fer l’esmentada Benedicció per a la nostra vila de Tremp.

Es va finalitzar la celebració amb la reserva de la Custòdia, portada al Santíssim de la capella lateral de sant Bonifaci. Tots els participants quedaren amb el regust d’una festa molt bonica participada.

0px

Entrada similar