Passa Déu i ens diu…

La Pasqua és el pas de Déu per la nostra història i per la nostra vida. Si passa Déu tot llueix, esclata la vida, fuig la mort. Es remouen les pedres dels sepulcres, es trenquen les cadenes, la tristesa es transfigura, tot es vesteix de formosor.

Si passa Déu aquest dia, ens sentirem joiosos i segurs, es renovaran  els nostres anhels, ens voldrem donar als altres, obrirem els braços als germans, la unió serà més forta i estimada.

Aquest és un dia sant. Hem viscut esperant, tot preparant-lo al llarg de quaranta dies, la quaresma. I avui l’espera es fa realitat. Déu es fa present en les nostres vides amb la resurrecció de Jesús. Les nostres esperances es veuen satisfetes.

Déu passa i ens diu: Alça’t. Alça’t tu que eres dèbil, esclau, deprimit, que jo et vull lliure i creador. Alça’t  ple de llibertat i de gràcia. Crist ressuscitat t’omple del seu esperit. Ja no està permesa la tristes ni la desesperança.

Passa Déu i ens diu: Viu. La mort ha estat desarmada i  vençuda perquè jo soc el Déu de la vida. Avui és el triomf de la vida, la mort de totes les  morts. Jo obriré els vostre sepulcres. Jo en remouré les lloses de l’opressió, de la tristesa i de les pors.

Passa Déu i ens diu: Resplendeix. Que hi hagi llum en la tenebra. Encén el teu llum en la llum de Crist i no deixis que s’apagui. Resplendeix per la fe, per l’amor, alimentat en el foc de l’Esperit

Passa Déu i ens diu: Escolta. Escolta Jesús que és la Paraula. Tinguis el cor obert per escoltar aquesta paraula, per fer-la vida cada dia.

La Pasqua és una força alliberadora que es contagia. Una persona lliure irradia llibertat. Una persona pacífica transmet pau. Una persona carinyosa crea un clima d’amistat i d’amor. La persona ressuscitada contagia resurrecció.

Crist ressuscitat ens ressuscita. Es el que va passar amb les dones i amb els deixebles. Desprès que Crist moría en la creu ells començaren de morir-se: començaren a sentir la foscor en el cap i el fred en el cor. Arribaren els dubtes, les pors, les divisions. Eren símptomes de mort. Però es fa present Jesucrist ressuscitat i tots s’ompliren de Vida. Jesús els transmet la força de l’esperit i amb ell l’alegria, la certesa, l’amor que els uneix. En aquest moment celebrem la Pasqua del Senyor. Crist es fa present i ens envolta en al seva llum meravellosa, ens parla i alena en nosaltres el seu Esperit. Cada Eucaristia és Pasqua. Sentim-nos també nosaltres ressuscitats. Celebrem la Pasqua de Jesús i també la nostra.

Mn. Ramon Sarries
Rector de la Parròquia de St. Esteve (Andorra la Vella)

Entrada similar